Felt
Felt
Skolen for Kunst og Arkitektur på Glyptoteket

Felt er en nystartet dagskole for Kunst og Arkitektur, hvor undervisningen primært foregår i Glyptotekets samling.  Skolen er en videreførelse af en over 100 år lang tradition for tegneundervisning på Glyptoteket. Vi har samtidig til formål at forny denne tradition, og udvide tilbuddet væsentligt, til en skole for udøvelse af kunstneriske og arkitektoniske processer. Vi åbner dørene i September 2019, og uddannelsen forløber over to årlige semestre fra September til Maj. Skolen retter sig mod folk i alle aldre, der interesserer sig for kunst og arkitektur i et udvidet felt. Der kræves ingen forkundskaber for optagelse udover interesse. Man kan bruge undervisningen som et afklaringsforløb i forbindelse med videre uddannelse indenfor kunst, design og arkitektur, og/eller som et målrettet forløb for optagelse på akademierne. 

Skolen ser på kunst og arkitektur som overlappende fagfelt, som deler en fælles konceptuel og metodisk base. Vi forsøger at udstyre eleverne med en fælles værktøjskasse, som med tiden bliver en personlig optik for at se, erfare og skabe ændringer i de omgivelser vi befinder os i. Begge fag er en udøvelse af  en stillingstagen til verden, gennem et særegent og personlig udtryk. Om det er gennem tekst, tegning, film, fotografi, skulptur, maleri eller noget helt andet er ikke vigtigt. Det vigtige er at vi holder en kontinuerlig diskussion om hvordan man fremkalder og iscenesætter dette særegne udtryk, fra det ståsted eleven befinder sig i på det givne tidspunkt. 

Felt er virksomhedsregistreret som en forening, hvis hensigt ikke er profit. Skolens daglige drift og undervisning varetages af Jonas Kasper Jensen og Erik Tonning Jensen, mens skolens overordnede organ er dens bestyrelse. For at holde elevbetalingen så lav som muligt søger vi løbende fondsmidler til drift og lønninger. Hvis du eller din bedrift kunne tænke dig at støtte skolen bedes du kontakte os i kontaktformularen nederst på siden.