Felt
Felt
Skolen for Kunst og Arkitektur på Glyptoteket

Undervisere

undervisere_graa.jpg

Undervisere

Jonas Kasper Jensen og Erik Tonning Jensen er faste undervisere, og har den daglige gang på skolen. Udover dem inviteres der løbende gæstelærere, som er udøvende billedkunstnere, arkitekter, designere eller forfattere som har udmærket sig indenfor sit felt. Til efteråret 2019 har vi inviteret billedkunstner Johannes Sivertsen, forfatter Ida Holmegaard og performancekunstner Sophie Grodin til at undervise i tre respektive forløb. 

Foruden gæstelærere har vi en residency-ordning hvor en billedkunstner, designer, arkitekt eller forfatter bruger skolens faciliteter og inddrages i undervisningen, parallelt med at udvikle et eget projekt. Efterår 2019 vil billedkunstner Morten Skrøder Lund være skolens residency-kunstner.

 
undervisere+%281%29.jpg

Erik Tonning Jensen

Erik er arkitekt og billedkunstner uddannet fra Arkitektskolen i Oslo, Arkitektskolen i Bergen, samt Kunst- og Designhøgskolen i Bergen. I sin egen praksis undersøger han individuelle og kollektive ritualer i forholdet mellem kunst, arkitektur og performance. Dette udfoldes gennem installationer og workshops, performances med trioen Grodin/Tonning/Hollænder samt udstillinger med kunstnerkollektivet Kosmologym. Erik har en bred undervisningserfaring i arkitektur, både på højskole og universitetsniveau, blandt andet som timelærer ved Lunds Universitet, højskolelærer ved Krabbesholm Højskole, timelærer ved Modus Skole for Arkitektur Kunst og Design, samt ekstern kandidatvejleder ved Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo.

Jonas Kasper Jensen

Jonas er billedkunstner og er uddannet fra Städelschule i Frankfurt og Det Kgl. Danske Kunstakademi i København. Jonas er særligt interesseret i de processer der udfolder sig når han laver kunstneriske værker. Derfor indgår han ofte i samarbejder med andre kunstnere og har undersøgelsen af forskellige medier og udtryksformer som et centralt element i hans kunstneriske praksis. Dette kommer til udtryk i lydkunst udgivelser, udstillinger med kunstgruppen Lehman Brothers, tekster om Blockchain teknologi og maleri. For Jonas er det centrale ved den kunstneriske praksis at undersøge hvad det vil sige at lave kunst i det hele taget og det er denne interesse som Jonas vil fokusere på i hans undervisning på Felt. Jonas har undervist på Trondheim Academy of fine Art, Chung-Ang University in Seoul, Krabbesholm Højskole og Huset for kunst og design Holstebro.

morten.jpg

Morten Skrøder Lund

I efteråret 2019 er Morten Skrøder Lund residency-kunstner på FELT. Morten er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, er bedst kendt for hans malerier, og er tilknyttet galleriet Christian Andersen. Morten får frie hænder til at definere hans rolle som residency-kunstner på FELT og vi glæder os til at byde ham velkommen når FELT åbner sine døre i slutningen af September.

ida bilde hjemmeside.jpg

Ida Holmegaard

Ida Holmegaard er uddannet fra Forfatterskolen i 2013. Hun har udgivet to romaner, Emma Emma, på Forlaget Gladiator, og Graceland, på Rosinante&Co., som blandt andet blev nomineret til Politikens Litteraturpris 2017. Derudover har hun skrevet essays om kunst for Dagbladet Information, og er vært på podcasten Bølgerne om ny og nyoversat litteratur. I efterårssemesteret besøger Ida FELT som gæstelærer i en uge. (Foto: Alexander Lind)